Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Знайшли ще одного підозрюваного у вирубці столітніх дубів у Чорнобильському заповіднику

працівник поліції з Київської області забезпечував супровід автомобілів
фото Офіс генпрокурора

Фото: Depositphotos

За фактом знищення столітніх дубів у Чорнобильському заповіднику зі збитками у понад 59 млн грн повідомлено про підозру ще одному учаснику організованої групи.

Про це в телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

Слідство встановило причетність до незаконної вирубки столітніх дубів на території зони відчуження в межах Чорнобильського заповідника ще одного правоохоронця. Він є шостим учасником організованої групи, яка налагодила протиправну діяльність на початку грудня 2023 року, повідомив керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора Борис Індиченко під час публічного обговорення «Спеціалізованій екологічній прокуратурі 3 роки. Досягнення та виклики в умовах російської агресії».

Він розповів, що працівник поліції з Київської області забезпечував супровід автомобілів, що перевозили незаконно зрубану деревину із заповідника на деревообробне підприємство у столиці.

Дії підозрюваного кваліфіковано як незаконна порубка дерев на території природно-заповідного фонду, перевезення та збут незаконно зрубаних дерев (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

Нагадаємо, у межах цього кримінального провадження у березні 2024 року повідомлено про підозру тодішньому керівнику ДСП «Північна Пуща», трьом підприємцям та поліцейському з Київщини.

Встановлена сума шкоди довкіллю складає понад 59 млн грн.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора.

Досудове розслідування – ГСУ ДБР, оперативний супровід – УКР ГУ НП в Київській області та Київське обласне управління ДВБ НП України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ