Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Американський журнал Time назвав Сталіна людиною року
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Американський журнал "Time" назвав Сталіна "людиною року"

Американський журнал "Time" підбив підсумки 4 січня 1943 року і назвав "людиною року" Йосипа Джугашвілі - Сталіна. Журнал вийшов із обкладинкою з фото Сталіна.
"Людини року" 1943. Фото: Time.

Традиція конкурсу "Людини року" була започаткована у 1927 році, коли редактори журналу "Тайм" розмірковували над тим, що помістити на обкладинку, пише gazeta.ua.

З того часу з'явилася традиція щорічно обирати окремих особистостей, груп людей, які мали значний вплив на новини або на людство у цілому. На думку редакторів журналу, призначення "Людиною року" не є винагородою, а лише відзначенням позитивного чи негативного впливу особистостей на історію людства.

Вперше 1 січня 1940 американський журнал Time назвав Сталіна "людиною року" (за 1939 рік), пояснивши свій вибір укладенням "нацистсько-комуністичного" пакту про ненапад і розв'язуванням радянсько-фінської війни, в результаті чого Сталін радикально змінив баланс політичних сил і став партнером Гітлера по агресії.

Вдруге в 1943 журнал знову назвав Сталіна "людиною року". Журнал провів опитування, опублікувавши його результати: "Ні кроку назад! .. 1942 рік був роком крові і сили. Людина, чиє ім'я означає сталь, той, чий словниковий запас англійською мовою включає слова крутий хлопець, - це Людина 1942 року. Тільки Йосип Сталін знає, наскільки близька була Росія до розгрому в 1942-му. І лише Йосип Сталін знає, як йому вдалося врятувати Росію. Йосип Сталін переміг. Він і є той "крутий хлопець".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ