Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: Археологи показали артефакти XIV ст. повязані з війною за Галицьку спадщину
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи показали артефакти XIV ст. пов’язані з війною за Галицьку спадщину

У Буську, що на Львівщині, триває археологічна експедиція Інституту археології Львівського національного університету ім. І. Франка. Науковці проводять розкопки на місці Mалого городища на території Буського парку.
Фото - Краєзнавчий музей міста Буська.

На сторінці Краєзнавчого музею міста Буська у Facebook розмістили фото із цьогорічних знахідок.

«Матеріали цьогорічних досліджень Інституту археології Львівського національного університету імені Івана Франка. Військова амуніція кіннотника кінця XIV століття: стремено, підкова, остроги (шпори), захисні пластини лицарського обладунку (бригантина), бойовий ніж-месер німецького типу. Первинне очищення і консервація», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, під час досліджень археологи натрапили на надзвичайно багатий культурний шар пізнього середньовіччя.

Археолог Петро Довгань пояснив, що у другій половині ХІV ст, під час польсько-угорської війни на Галичині, це місце, очевидно, було полем битви.

Нагадаємо, що на території Малого городища у Буську археологи виявили місцезнаходження першого християнського храму, який функціонував у княжому місті. Під час досліджень, вдалося натрапити на фрагмент керамічного мощення підлоги руського храму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ