Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: День в історії - сім років тому звільнили Севєродонецьк від російської окупації
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

День в історії - сім років тому звільнили Севєродонецьк від російської окупації

У ці липневі дні 2014 року українські військові звільнили від російських окупантів Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

Про це повідомляє Укрінформ.

Операція із визволення цих населених пунктів розпочалась 19 липня. Зранку 21-го Рубіжне було повністю звільнене та зачищене від бойовиків. У місті була відновлена законна українська влада.

22 липня українські війська почали штурмувати Сєвєродонецьк і вибили окупантів. Місто перебувало під окупацією сепаратистів з червня 2014 року. Операцію здійснювали бійці Криворізької бригади Національної гвардії України під керівництвом полковника Олександра Радієвського.

В той же день, 22 липня, була звільнена і Попасна. В наступні дні атакувальний тиск сил АТО на озброєних бойовиків продовжився. 22-24 липня активні бойові дії відбувались у Лисичанську.

23 липня полковник Олександр Радієвський загинув від кулі снайпера під час запеклого бою в Лисичанську. Тоді, намагаючись врятувати свого командира, також загинули командир батальйону Криворізької бригади нацгвардії підполковник Павло Сніцар і солдат Ігор Коцяр.

24 липня Лисичанськ було звільнено. Вже ввечері бійці батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас» підняли український прапор над будівлею Лисичанської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ