Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Депутати Львівщині обурені новим підручником Історія: Україна і світ
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Депутати Львівщині обурені новим підручником «Історія: Україна і світ»

Сьогодні, 25 жовтня, депутати Львівської обласної ради звернулися до Міністерства освіти і науки України щодо неприпустимості прирівнювання у шкільних підручниках Головного командира УПА Романа Шухевича до колаборанта. «За» таке звернення проголосувало 45 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.

Депутати прийняли звернення Львівської обласної ради до Міністерства освіти і науки України щодо неприпустимості прирівнювання Головного командира УПА Романа Шухевича до колаборанта у шкільному підручнику з історії.

Відтак, депутати рекомендували обласним радам інших областей ухвалити аналогічні рішення.

Нагадаємо, що у Львові розгорівся скандал з приводу нового підручника з Історії для 10 класів. Автори підручника «Історія: Україна і світ (інтегрований курс, рівень стандарту)», як приклад «колабораціонізму з нацистами» наводять українські підрозділи «Нахтігаль», «Роланд» та дивізію «Галичина». У якості ілюстрації вони розмістили фото Головного командира УПА Романа Шухевича.

Авторами цього скандального підручника є викладачі Кафедри новітньої історії України Львівського національного університету імені Івана Франка Мар’ян Мудрий та Олена Аркуш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ