Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Німці зняли док.фільм про карпатську вузькоколійну залізницю

Документальний фільм про карпатську вузькоколійну залізницю відзняли журналісти німецького видання Fernsehen, повідомляє Місцевий час.

Двосерійний фільм є частиною іноземного проекту Eisenbahn Romantik, який розповідає глядачам про напівзабуті європейські залізниці. Однією із таких унікальних залізниць є Локальна вузькоколійка між Лужанами і Заліщиками, що на Тернопільщині.

Свою подорож журналісти розпочали із центру України: тут вони намагалися прослідкувати історію залізниці у країні взагалі та проїхалися радянським паротягом серії GR. Далі знімальна група вирушила до Вінницької області, де після Другої світової війни у якості репарації німецькими інженерами та робочими було побудовано лінію вузькоколійної залізниці.

З Вінничини знімальна група приїхала у Західну Україну, аби скрупульозно вивчити вузькоколійні дороги Закарпатської, Івано-Франківської і Тернопільської областей. Окрему увагу знімальної групи привернула гілка місцевої вузькоколійки, що сполучає районний центр Тернопільщини Заліщики із Буковиною.

Нагадаємо читачам, що відтинок залізниці Чернівці — Лужани — Заліщики було побудовано ще у 1889 році за фінансування уряду Австро-Угорщини та сприяння “Товариства побудови подільських залізниць”.

Переглянути фільм можна за посиланням.

Місцевий час

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ