Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

Офіс генпрокурора: на Миколаївщині рашисти вбили 74-річного дідуся

Встановлюються всі обставини вчинення окупантами воєнних злочинів
фото Офісу генпрокурора

Фото: Depositphotos

На деокупованих територіях Миколаївщини правоохоронці продовжують документувати воєнні злочини рф

Про це у телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокурори Миколаївської обласної прокуратури проводять слідчо-оперативні заходи з виявлення та документування фактів порушень законів та звичаїв війни, вчинених представниками збройних сил рф на території одного із сіл Первомайської селищної ТГ Миколаївського району.

Прокурори спільно з СБУ та фахівцями вибухо-технічної служби ГУНП в області здійснили огляди чергових місць дислокації військовослужбовців рф – понад 10 приватних домоволодінь, в яких залишилася низка слідів їх перебування.

Допитано мешканців села стосовно злочинів, вчинених окупантами, – умисне знищення та руйнування житлових будинків, жорстоке поводження з цивільним населенням.

Встановлено факт умисного вбивства військовослужбовцями рф 74-річного місцевого мешканця.

Усе вилучене в ході оглядів буде направлено для проведення відповідних експертиз.

Встановлюються всі обставини вчинення окупантами воєнних злочинів. Проведення необхідних слідчих дій ускладнюється через наявність на території та околицях села залишків вибухо-небезпечних предметів та мінування території представниками сил рф.

Досудові розслідування здійснюються за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури в рамках кримінальних проваджень за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ