Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Навчання на військових курсах на Волині пройшли понад тисяча осіб

заняття відбуваються безплатно в рамках державної програми "Національний супротив" і триватимуть до червня 2024 року
фото з сайту Суспільне

У Ківерцях на Волині відбулися навчання із самозахисту для цивільного населення. Заняття тривали чотири години.

Про це інформує Суспільне.

Як розповів голова громадської організації "Осередок тактико-спеціальної підготовки "Вовки Волині" Дмитро Савчук, навчання проводили п’ятеро інструкторів.

З його слів, цивільне населення навчають домедичної тактичної підготовки, навичкам володіння зброєю та розповідають про військово-інженерну підготовку.

Навчання з тактико-спеціальної підготовки у громадах Луцького району розпочалися з 1 липня, участь у ньому взяли 1 160 людей, каже організаторка, виконувачка обов’язків начальника штабу територіальної оборони Луцького району № 3 Ірина Куцик.

З її слів, заняття відбуваються безплатно в рамках державної програми "Національний супротив" і триватимуть до червня 2024 року.

Оксана Горкавчук на заняттях збирала автомат. Каже: прийшла вдруге, навчитися користуватися зброєю не складно.

Чотирнадцятирічна Анна Кулацька розповідає: прийшла на навчання разом зі своїми друзями із дитячої "Школи безпеки".

"Ми вивчаємо роботу на висоті, домедичну допомогу, ще різні рятувальні роботи. Пожежна безпека. Нам потрібні ці навчання, щоб ми розуміли, як діяти у надзвичайних ситуаціях", – говорить дівчина.

Всього програмою передбачено 15 різних занять таких, як національно-патріотична підготовка, військова психологія, тактика та медицина, каже Ірина Куцик.

До програми долучатимуть і членів добровольчих формувань територіальної громади, аби підвищити їхню кваліфікацію. У Луцькому районі таких підрозділів 11, у їхньому складі на даний час перебуває 722 людини, говорить Ірина Куцик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ