Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Новояворівськ - найкриміногенніший регіон Яворівщини

Яворівська райрада просить Авакова про створення підрозділу Нацполіції у місті Новояворівську.
Новояворівськ

Депутати Яворівської районної ради Львівської області скерували звернення в Міністерство внутрішніх справ України щодо створення підрозділу Національної поліції в місті Новояворівську із 30-ма тисячами населення, яке потерпає від правопорушень та злочинів. Про це повідомив вчора, 11 березня, власкор Гал-інфо із посиланням на голову Яворівської районної ради Володимира Сичака.

З його слів, створення підрозділу Національної поліції в місті Новояворівську – злоба дня, бо левова частка правопорушень на території Яворівщини при падає саме на це місто.

На запитання журналіста, невже наявні поліцейські в Новояворівську ради негативним подіям не дають, – Володимир Сичак відповів, що кількість правоохоронців тут – мізерна, їхнє технічне забезпечення – неналежне.

Ось текст звернення депутатів Яворівської районної ради Львівської області в Міністерство внутрішніх справ України щодо створення підрозділу Національної поліції в місті Новояворівську:

Яворівський район – один із найбільших за площею (155 тис. га) та кількістю жителів (124,7 тис.) серед сільських районів Львівської області.

В Яворівському відділі поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області по штату налічується - 139 працівників, в наявності станом на даний час нараховується 136 працівників, з них - 6 працівників вільний найм, 3 посади - некомплект.

У місті районного значення Новояворівську проживає 30 тис. жителів. За 2019 рік в журналі єдиного обліку Яворівського ВП зареєстровано близько восьми тисяч заяв та повідомлень, з них – понад дві тисячі з ознаками кримінального правопорушення. Левова частка правопорушень скоєна саме у місті Новояворівську. Разом з тим, чисельність працівників поліції, які забезпечують правопорядок у цьому місті, мізерна. Бажає кращого і їхнє технічне забезпечення. У зв’язку з цим, кількість правопорушень і злочинів у м. Новояворівську з року в рік тільки зростає.

Органами місцевого самоврядування району вживаються певні заходи щодо покращення роботи поліції у м. Новояворівську. Так, за ініціативи Новояворівської міської ради, в місті розпочато встановлення системи відео-нагляду, пульт управління, якою доцільно було б встановити у приміщенні міського підрозділу поліції, який на сьогоднішній день ще не створений. Крім того, наявна кількість штатних працівників, які обслуговують місто не дозволяє не тільки в повній мірі використовувати переваги системи відео-нагляду, але й вчасно прибувати на екстрені випадки за заявами громадян.

Такий стан справ викликає занепокоєння органів влади та місцевого самоврядування, породжує невдоволення та справедливі нарікання мешканців міста, підвищує соціальну напругу серед населення.

Враховуючи вищенаведене, з метою забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку у населеному пункті, Яворівська районна рада просить створити відділення поліції в м. Новояворівську Яворівського району Львівської області.

Депутати Яворівської районної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ