Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Samsung випустить смартфон, який зможе вимірювати рівень алкоголю

Південнокорейська група компаній Samsung планує до запуску телефон, за допомогою якого можна буде виміряти рівень алкоголю в крові користувача, - Економічна правда.

Як відзначили представники Samsung, патент на виробництво смартфона з вбудованим алкотестером вже був отриманий компанією. Розробники гаджета вважають, що новинка допоможе істотно знизити кількість ДТП, в тому числі зі смертельними наслідками.

Алкотестер буде вбудований в мініатюрному стилусі, прикріпленому до смартфону: датчик пара буде вбудований в S Pen, який додається в комплекті до кожного Galaxy Note.

Вимірювати рівень алкоголю в крові можна буде навіть під час розмови по телефону. Творці називають свій винахід газовим датчиком: в числі його завдань буде аналіз видиху користувачів пристрою і вимірювання рівня його сп'яніння.

Інженери Samsung підкреслюють, що ця функція повинна стати цікавою для повнолітніх користувачів смартфонів, у яких є особистий автомобіль: вони зможуть перевіряти свій стан перед тим, як сісти за кермо.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ