Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка скасували, - УІНП
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка скасували, - УІНП

Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення Харківської міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби УІНП.

«Визнати протиправним та скасувати Рішення Харківської міської ради Харківської області 27 сесія 7 скликання від 19 червня 2019 року №1667/19 «Про розгляд електронної петиції», – йдеться в рішенні суду.

«Ми вітаємо рішення окружного адмінсуду. Ця топонімічна баталія завершилася перемогою Петра Григоренка і харківської громади, яка відстояв право  жити у комфортному місті вільному від комуністичної тоталітарної символіки. Дякуємо усім, хто долучився», - коментує начальник Північно-східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова

Нагадаємо, що цьогоріч на сайті Харківської міської ради було зареєстровано електронну петицію щодо перейменування проспекту Петра Григоренка у м. Харкові на честь радянського маршала Георгія Жукова. 19 червня Харківська міська рада розглянула цю петицію і  проголосувала за повернення топоніма.

Інститут звернувся з вимогою до Харківського міського голови Геннадія Кернеса не підписувати рішення міської ради щодо перейменування проспекту Григоренка на Жукова. 

Вкотре наголошуємо, що присвоєння імені Георгія Жукова будь-якому об’єкту топоніміки Харкова або будь-якого іншого населеного пункту на території України суперечить чинному законодавству.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Харківська міська рада проголосувала за перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ