Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Онлайн трансляція запуску SpaseX

Ракета-носій SpaseX Falcon Heavy заявлена найпотужнішою діючою ракетою у світі на момент майбутнього запуску. Очікуваний час запуску - 22.45 за київським часом.

Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) — американське приватне підприємство, яке працює в галузі будівництва космічного транспорту, виробник ракет-носіїв сімейства Falcon та космічних кораблів Dragon. Штаб квартира розташована у Хауторні, Каліфорнія. Компанія створена засновником PayPal Ілоном Маском.

Falcon Heavy, попередньо відома як Falcon 9 Heavy — система космічного запуску багаторазового використання, що розробляється і виготовляється американською компанією SpaceX. Обидві ступені ракети використовують рідкий кисень і гас RP-1, на двигунах розроблених SpaceX, Merlin 1D+.

Планується багато різних варіантів завантаження корисним вантажем до 64 тонни, які можна буде вивести на низьку орбіту Землі, 19 тонн на геостаціонарну орбіту, 16 тонн на траєкторію до Місяця і 14 тонн на траєкторію до Марса, що відносить Falcon Heavy до класу надважких підйомників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ