Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

Трьом поліцейським Луганщини повідомлено при підозру у держзраді

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури трьом правоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це інформує Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, з початком вторгнення РФ в Україну поліцейські Луганщини зрадили присязі та добровільно погодилися працювати у незаконно створеному правоохоронному органі так званої «ЛНР». Вони обійняли псевдопосади «працівників поліції» у підконтрольному окупаційній владі «Станично-Луганському райвідділі міністерства внутрішніх справ ЛНР».

Працюючи у псевдоправоохоронному органі, підозрювані впроваджують так зване «законодавство ЛНР», активно підтримують російську агресію проти України та займаються пропагандою окупаційного режиму серед місцевого населення.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук та обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу Луганського  управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ