Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

У Казахстані бойовика ЛНР засудили до 25 років тюрми

32-річного жителя Теміртау (Казахстан) Микиту Стьопіна засудили до 25 років тюремного ув'язнення через участь в незаконному збройному формуванні так званої ЛНР і подвійному вбивстві на території Казахстану, - Апостроф.

Крім того, його друга, 32-річного Павла Левкутіна, суд визнав винним в недонесенні про вбивство, і засудили до трьох років позбавлення волі. Вирок оголосили в середу, 30 травня.

Виступаючи з останнім словом, головний підсудний сказав, що не міг вчинити інакше і виконав "борг честі", коли відправився на Донбас. Нібито туди він поїхав захищати мирне населення від тих, хто, як він висловився, знищував російське населення.

За його словами, він не був найманцем, поїхав туди добровольцем, почувши, що нібито бомблять міста Донбасу. Під час обшуку у нього вдома були виявлені "військовий квиток", посвідчення про присвоєння козацького чину і нагорода "За визволення Донбасу".

Як уточнює наслідок, житель Теміртау Микита Степін навмисне і неправомірно брав участь в бойових діях на стороні самопроголошеної республіки на території Луганської області України. Після цього він повернувся в рідне місто і влаштувався на підробіток автослюсарем в гаражний бокс. Там він і вбив двох людей.

Саме в ході розслідування вбивства з'ясувалося, що один з фігурантів "виїжджав в Східну Україну". З приводу вбивства Микита Степін сказав, що нікого не хотів вбивати, але його з другом "довели, і нічого більше не залишалося робити". Другий підсудний, обвинувачений в недонесення про вбивство, сказав, що ніхто не хотів, щоб так сталося, що він зрозумів свою помилку і все усвідомив.

Апостроф

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ