Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві відрізали ногу коню Щорса
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві відрізали ногу коню Щорса

Пам'ятник радянському полководцю Миколі Щорсу пошкодили у Києві. Невідомі відпиляли частину правої передньої ноги бронзового коня. Про таке повідомляє "5 канал". Згідно з законом про декомунізацію, памʼятник мали демонтувати ще у 2016 році

Крім того, зробили напис фарбою на гранітному постаменті. Про акт вандалізму поліції повідомили напередодні, кримінальне провадження за фактом події поки що не порушили. Правоохоронці встановлюють причетних до інциденту. 

Яна Семенюк, заступник начальника відділу комунікації ГУ Національної поліції у Києві, повідомила: "Поліція вживає заходи щодо встановлення осіб причетних до цього правопорушення на теперішній час слідчі дають правову оцінку цим подіям і вирішується питання щодо кримінального провадження за фактом цієї події. Скоріш за все це буде хуліганство".

Зауважимо, пам'ятник Миколі Щорсу встановили 1954 року. Монумент із бронзи заввишки майже 14 метрів. Монумент був включений до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, тим не менш, неодноразово піддавався спробам руйнування або паплюження – у 2008 році його намагалися підірвати, в 2010 розмалювали фарбами. Після початку кампанії з декомунізації, активісти неодноразово вимагали, щоб київська влада демонтували монумент. Останнім часом пам'ятник був огороджений конструкцією з прапорів і готувався до демонтажу. Київська міська рада мала намір перенести пам'ятник Щорсу в Музей тоталітарної пропаганди СРСР.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ