Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Польщі готують аварійний план функціонування транспорту під час Євро-2012

У Польщі готують аварійні плани функціонування транспортної інфраструктури на випадок, якщо б до Євро-2012 не вдалося завершити заплановані інвестиції, пише на своїх шпальтах у четвер «Gazeta Wyborcza».

Боротьба з часом, як зазначає видання, ведеться на відрізку автомагістралі протяжністю 20 кілометрів неподалік Варшави, де роботи виконані лише на 40%. У випадку, якщо б цю ділянку автошляху не вдалося завершити до початку турніру, то чиновники Міністерства інфраструктури Польщі готують запасний варіант, а саме – проїзд до Варшави бічними дорогами. Оскільки вони є доволі вузькими, розглядається можливість вимкнення на них світлофорів, і керування дорожнім рухом там здійснюватиметься працівниками поліції, повідомляє Польське радіо.

«Розглядаємо також тимчасове обмеження руху вантажівок», – повідомила координаторка з питань транспорту у спілці PL.2012 Мая Палубінська. Водночас у Варшаві розробляють різноманітні варіанти пересування вболівальників під час чемпіонату. У спілці PL.2012 підрахували, що на перший матч чемпіонату між збірними Польщі і Греції 8 червня до Варшави приїдуть 120 тисяч поляків і 16 тисяч греків. Більшість поляків їхатиме власним автотранспортом, а 30 тисяч з них обере залізничний транспорт. Натомість греки у переважній більшості прибудуть до Варшави повітряним транспортом. На переконання заступника міністра транспорту Польщі Анджея Массела, з вірогідністю на 99% до початку турніру від столичного аеропорту до розташованого неподалік залізничного вузла буде збудовано 2-кілометровий відрізок колії. Це дасть можливість вболівальникам без проблем добиратися з аеропорту до Національного стадіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ