Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: У Саудівській Аравії вийшов скандальний підручник історії з магістром Йодою
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Саудівській Аравії вийшов скандальний підручник історії з магістром Йодою

В Саудівській Аравії розгорівся великий освітній скандал: в нових шкільних підручниках з історії була опублікована фотографія короля Фейсала ібн Абдель Азіза з персонажем фільму "Зоряні війни" магістром Йодою – пише у Facebook Іван Примаченко

На фотографії в підручнику Йода сидить за столом поруч з королем в той момент, коли той підписує статут ООН в 1945 році.

Зображення є частиною серії робіт саудівського художника Абдалли аш-Шахрі, в рамках якої він додавав різноманітних супергероїв до фото з саудівської історії. Щоб уникнути страти, чи можливих непорозумінь, аш-Шахрі вже заявив, що не має жодного відношення до розміщення картинки в шкільних підручниках. І взагалі додав Йоду до фото з королем тому, що Йода був "мудрим і завжди робив сильні промови" – просто як король Фейсала. Крім того, митець звернув увагу на те, що Йода зелений, що відповідає кольорам державного прапору Саудівської Аравії.

Не зрозумілим залишається, як картинка потрапила до підручників. Очевидно, любителі знаходити ілюстрації для підручників пошуком Гугл картинок є не лише в Україні. Міністерство освіти вже заявило, що всі підручники будуть передруковані та замінені, а для встановлення винуватців розпочато розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ