Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Генсекретар УЄФА назвав проблеми Львова у підготовці до Євро-2012

Стадіон та аеропорт залишаються проблемними об’єктами у рамках підготовки до Євро-2012. Про це сьогодні повідомив генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно.

«Залишаються певні проблеми, -зазначив Джанні Інфантіно, характеризуючи перебіг підготовки Львова до Євро-2012. - Стадіон залишається свого роду проблемою. Хоч на сьогодні стан справ набагато кращий, ніж раніше. Інше проблемне питання – аеропорт. Є також питання з операційною діяльністю, яка включає транспорт, логістику, пересування підчас чемпіонату, проживання і розміщення фанів».

«Нині якраз починається підготовка до операційної фази. Чудово, що у Львові понад 30 тисяч номерів для вболівальників, але деякі питання залишаються: як перемістити туристів до готелів, відкрите питання мови. За два роки українська мова не стане більш поширеною, тому потрібно зробити все можливе, щоб тисячі людей, які приїдуть під час Євро-2012, могли порозумітись з місцевими мешканцями», - підкреслив Генсекретар УЄФА і додав, що сам має намір вчити українську мову.

За його словами, УЄФА робить усе можливе, щоб вирішити проблемні питання. «Одна річ теорія, інша – практика, у нас є досвід проведення попередніх футбольних чемпіонатів. Так, разом з місцевою владою, з якою ми працюємо пліч-о-пліч, переходимо від фази теорії до реалізації. На кожному етапі складаємо списки потенційних проблем і надаємо поради, як краще їх вирішити», - зазначив він.

Джанні Інфантіно також зазначив, що попереду дуже багато роботи. «Не можна просто розслабитися, поїхати на пляж загоряти на сонечку, чи піти у відпустки. Я дивлюся на пана Маркіяна Лубківського, голову місцевого організаційного комітету, ми повинні разом докласти зусиль, щоб провести надзвичайну футбольну подію. А нині можу сказати, що я впевнений в тому, що і Україна, і Польща зможуть провести цю надзвичайну футбольну вечірку», – зауважив генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно.

Нагадаємо, сьогодні, після відвідин Львова, делегація з УЄФА вирушила в Донецьк. Наступного дня, 12 серпня, делегація відвідає Харків та Київ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ