Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна продовжує імпортувати електрику з 5 країн

Укренерго» продовжує залучати аварійну допомогу з енергосистем європейських країн

Сьогодні о 09:30 споживання на 3,8% вище, ніж вчора в цей же час. В енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів.

Про це у телеграмі повідомляє Укренерго.

Вчора, 25 квітня, добовий максимум споживання був на 5,3 % нижчим, ніж 24 квітня. 

Сьогодні, 26 квітня, Диспетчерський центр «Укренерго» продовжує залучати аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.

«Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення», - закликають енергетики.

Протягом доби діють обмеження споживання на Харківщині. На ранок знеструмлено близько 202 тисяч побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.

Протягом майже всієї доби, за виключенням нічних годин, з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 12 401 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 547 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ