Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова на освітнє обговорення приїхало понад 200 педагогів з різних регіонів України

До Львова на освітнє обговорення приїхало понад 200 педагогів з різних регіонів України. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.
Фото: ЛМР

У Львові провели п’яту магістральну (не)конференцію mini EdCamp Lviv, на яку приїхало більше 200 педагів з різних куточків України – Львів, Тернопіль, Рівне, Ужгород, Луцьк, Івано-Франківськ, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дніпро, Київ, Суми, Полтава, Харків. Подію, окрім освітян і провідних спікерів, відвідав і міський голова Львова Андрій Садовий.

«За ці два роки великої війни ви всі дуже багато пережили: приймали переселенців, проводили навчання під ракетними обстрілами, шукали різні способи відволікти дітей від тривоги чи стресу в укриттях і, що головне, продовжуєте це робити. Ви – наш фундамент, і я не втомлююсь дякувати вам за вашу відданість.

Дуже важливо розуміти, що наші реалії дуже змінила війна і ми повинні вміти до цього адаптуватись. Питання ментального здоров’я всіх українців є вкрай важливим, а особливо вчителів, адже ви працюєте з дітьми. Тому тема, яку ви обговорюєте на цій зустрічі, це те, що зараз як ніколи на часі. Дякую за те, що вам це важливо. Бажаю всім вам вийти з цієї зустрічі зі світлими думками і добрими ідеями», – сказав мер Львова.

Нагадаємо, тема цьогорічної події – «EdCamp: навчання у тіні конфліктів». З огляду на непросте сьогодення педагоги обговорювали психологічну складову освіти та як справитися з існуючими викликами сьогодення.

Серед спікерів: екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, керівник напрямку психологічної та психосоціальної реабілітації центру Unbroken Олег Березюк, психолог-терапевт та автор книг  Володимир Станчишин, радіоведучий та виконавчий директор радіо «Львівська хвиля» Влодко Лучишин.

Також в межах події провели учительські сесії: різні майстерки, кімнати терапії, екскурсії старовинним Львовом, тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ