Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Стадіон у Львові готовий на 35%

Готовність львівського стадіону до Євро-2012 становить 35 % будівельно-монтажних робіт. Про це учора, 26 липня, під час брифінгу повідомив директор «Альткомкиївбуд» Василь Огороднік.

За словами керівника фірми-генпідрядника, зараз на будові йде монтаж складок першого ярусу. ведеться бетонування ригелів другого ярусу. Третє важливе питання – приступили до західної трибуни, монтуються ригелі першого ярусу.

«Найголовніше – на перших двох ригелях другого ярусу змонтовано кріплення даху. І 10 вересня ми прийматимемо першіконструкції даху». – наголосив він.

Олег Огороднік каже, що до кінця року розраховує накрити 65 % стадіону.

На будові працює 45 % місцевих робітників. Всі роботи на східній трибуні виконують працівники субпідрядника, львівської фірми «Комфортбуд».Планують набрати ще триста людей, і незабаром на стадіоні працюватиме 800-900 будівельників.

«Проблеми на будівництвіє виключно поточними, – каже голова Львівської ОДА Василь Горбаль. – Проблеми з кресленнями були і до того, як сюди зайшов новий генеральний підрядник, зараз вони є суто робочими. Проектувальники працюють і в суботу, і в неділю, роблять те, чого від них вимагає генеральний підрядник. Відставання якщо і є, то воно незначне».

11 серпня до Львова є черговим візитом прибуває інспекція УЄФА, додав керівник області. Відтак, напередодні цього візиту були вирішено провести спільну нарду на об’єкті, щоб переконатися, що все саме так, як доповідається на нарадах..

Генерального секретаря УЄФА зустрічатимуть з почуттям виконаного обов’язку, каже міський голова Андрій Садовий.

«Якщо брати термінал, то ми далеко попереду Донецька. Що стосується стадіону, то ми знаходимося на рівні польських міст. Єдина проблема – дороги. Їх передали «Укравтодору». І у мене є хвилювання, бо хочеться, щоб туристи, які приїдуть на Євро-2012, стикалися з тим комфортом, до якого звикли», – додав мер.

Довідка.

Загальна вартість будівництва стадіону становить 1 649 мільйонів гривень. У 2008-2009роках підрядники освоїли 131,57 мільйона гривень. У 2010 році будівельники планують виконати робіт на загальну суму 1050 млн грн. На сьогодні на цьому об’єкті освоєно 470 млн грн, що становить 45 %.

На стадіоні завершено будівництво несучих конструкцій першого ярусу східної, північної і південної трибун. Встановлюються колони другого ярусу. Розпочато встановлення складок і стінок західної трибуни.

Розроблено проекти та отримано позитивні висновки Держбудекспертизи на проекти, які забезпечують життєдіяльність стадіону (енергопостачання, водопостачання, каналізація, під’їзні шляхи).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ