Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Слюсарчук отримав 8 років

Андрій Слюсарчук, відомий як "Доктор Пі", отримав 8 років позбавлення волі.

Про це щойно повідомили в новинах на "Інтері".

До восьми років позбавлення волі засудив Сихівський райсуд Львова Андрія Слюсарчука, відомого як "Доктор Пі". Відповідний вирок суд виніс під час засідання в п'ятницю.

Суд визнав Слюсарчука винним у 5 епізодах незаконної лікувальної діяльності, у 2 епізодах вбивства з необережності - 52-річного Лозового і трирічного Данила Прокопчука з Тернопільської області.

Також він визнаний винним у використанні завідомо підроблених документів та 5 епізодах заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням довірою (шахрайство).

Крім того, суд задовольнив частину цивільних позовів потерпілих. Слюсарчука зобов'язали повернути кошти, які потерпілі заплатили йому за лікування - близько 40 тисяч доларів.

Також підсудний зобов'язаний виплатити сім'ї загиблого Лозового 70 тисяч гривень моральної компенсації, а ще чотирьом потерпілим - по 30 тисяч гривень кожному.

У ході засідання Слюсарчук заявив журналістам, що оскаржить вирок, оскільки не вважає себе винним, а обвинувальний висновок, на його думку, "побудоване на істерії".

Як повідомлялося, стосовно Слюсарчука львівська міліція порушила 2 кримінальні справи - за підозрою в шахрайстві і за підозрою у використанні підроблених документів.

Слюсарчук став відомий після участі в телепроектах під ім'ям "Доктор Пі" , де він демонстрував свої феноменальні здібності, зокрема відтворював 30 мільйонів знаків числа " Пі".

Сам Слюсарчук називав себе доктором медичних наук і нейрохірургом.

У 2011 році його звинуватили в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого, шахрайстві, незаконній медичній діяльності та підробці документів.

У квітні 2012 року з'явилася інформація, що в кримінальній справі Слюсарчука з'явилися нові, більш важкі статті: "умисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть" і "незаконна лікарська діяльність" . Унаслідок кваліфікація однією з них була змінена на "вбивство з необережності".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ