Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала виконавців підриву польського «Меморіалу Орлят» на Личаківському кладовищі у Львові

​Служба безпеки України готова протидіяти всім напрямкам російської гібридної агресії, - наголосив Голова СБУ Василь Грицак під час робочої поїздки на Одещину, повідомила прес-служба.

Співробітники СБ України зірвали майже сто спроб інспірування штучних протестних акцій, націлених на дестабілізацію ситуації у державі в інтересах Росії. «Служба заблокувала наміри спецслужб РФ провести приховану федералізацію та автономізацію кількох регіонів України, зокрема і в Одеській області», - наголосив Голова СБУ.

З початку року Служба попередила низку зухвалих терактів, які планувалися російськими спецслужбами у центрі Києва проти мирних громадян та політичних діячів. Ключовий акцент кремлівські куратори також роблять на інспіруванні міжетнічних конфліктів та дестабілізації ситуації в окремих областях країни. «Нещодавно ми викрили організоване угруповання, яке за вказівкою з РФ, здійснило акти вандалізму щодо об’єктів національно-культурної спадщини національних меншин у різних регіонах України», - зазначив Василь Грицак.

Днями співробітники СБ України затримали двох виконавців підриву польського «Меморіалу Орлят» на Личаківському кладовищі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус. «За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням біглого екс-президента під кураторством російських спецслужб», - повідомив очільник СБУ.

За його словами російські спецслужби не залишають спроб розхитати ситуацію, зокрема у Бессарабії, раніше успішно  блокованих СБУ. «Я хочу відчути «пульс», з яким працює управління та здатність колективу відповідати на виклики, що існують у такому складному регіоні», - підкреслив Голова Служби на робочій зустрічі з особовим складом Управління СБУ в Одеській області.

Василь Грицак вручив співробітникам сертифікати на вісім квартир та відомчі відзнаки. Для потреб управління також передано два автомобілі, один з яких медичний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ