Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Яворівському нацпарку незаконно рубають ліс

Як стало відомо Гал-інфо, на території Яворівського національного природного парку, директором якого є Біляк Михайло Васильович, останнім часом значно збільшилися випадки незаконної вирубки лісу.
Незаконна вирубка. Фото ілюстративне

За словами мешканців села Дубровиця Яворівського району, з якими поспілкувався журналіст Гал-інфо, пеньки від незаконно зрубаних дерев (у тому числі – від цінних порід дерев) вони найчастіше помічають на території Млинківського природоохоронного наукового-дослідного відділення, що входить у структуру Яворівського національного природного парку. Найбільше селян дивує те, що на такі  незаконні вирубки дерев на території природно-заповідного фонду (при очевидності цього факту) не  реагують контролюючі та правоохоронні органи.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень, Гал-інфо  вдалося віднайти чотири вироки, що були винесені за останній рік (починаючи з листопада 2017 року)  Яворівським районним судом Львівської області  та які стосуються фактів  незаконної порубки лісу  на території Яворівського національного природного парку. В усіх цих випадках підсуднім, що обвинувачувались за ст.246 КК України (незаконна порубка лісу), були призначені покарання у вигляді штрафу.   

  

   

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ