Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині прокуратура вимагає повернути 10 га земель, вартістю 4, 4 млн. грн.

Під час досудового розслідування встановлено, що зазначена земельна ділянка, вартістю 4,4 млн.грн., була вилучена із власності територіальної громади с. Деревач унаслідок службової недбалості колишнього сільського голови Раковецької сільської ради. Повідомила прокуратура Львівської області.

Зокрема, згаданий посадовець органу місцевого самоврядування, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, підписав рішення сесії сільської ради про надання 5 фізичним особам у приватну власність 10 га землі.

При цьому, останній не перевірив сам факт прийняття такого рішення,  чим вчинив службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки.

Відтак, Пустомитівським районним судом колишнього сільського голову визнано  винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

 Водночас, прокуратурою Пустомитівського району заявлено до суду позов з вимогою визнати недійсним та скасувати державний акт на право власності на згадану земельну ділянку, привести її у придатний до використання стан та повернути із незаконного володіння у розпорядження Раковецької сільської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ