Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

1,2 млрд грн не сплатили до держбюджету: афера в Одесі

На Одещині правоохоронці повідомили про підозру посадовим особам Одеської митниці та керівникам підприємства, причетним до ухилення від сплати 1,2 млрд грн платежів до бюджету при ввезенні нафтопродуктів. За матеріалами прес-служби прокуратури Одеської області.

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків та платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України нафтопродуктів.

В ході розслідування створено постійно діючу міжвідомчу групу з прокурорів, слідчих поліції, співробітників Управління служби безпеки в області, державної фіскальної служби.

У четвер, 02 лютого, повідомлено про підозру трьом посадовим особам Одеської митниці. За даними слідства ці митники у змові з іншими особами під виглядом транзиту та реекспорту реалізували на території України 800 тис т нафтопродуктів.

Унаслідок злочинних махінацій з використанням підроблених документів та фіктивних фірм до державного бюджету не надійшло 1,2 млрд грн обов’язкових платежів.

Крім того, повідомлено про підозру двом посадовим особам приватного підприємства, які готували підроблені документи для фіктивного вивезення нафтопродуктів, та подавали їх до митного органу.

Наразі за клопотанням прокуратури Одеської області накладено арешт на майно товариства з обмеженою відповідальністю, яке було спеціально придбане для прикриття злочинних операцій з нафтопродуктами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ