Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: 19 листопада 1992 року - на севастопольський рейд прибув корабель Славутич
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

19 листопада 1992 року - на севастопольський рейд прибув корабель "Славутич"

19 листопада 1992 року після завершення підготовки екіпажу та заводських і державних випробовувань корабля на севастопольський рейд прибув великий розвідувальний корабель "Славутич" – перший український корабель у Севастополі на той час. Про це інформують у прес-службі ВМС ЗС України.

Протягом восьми діб командування ЧФ не визначало "Славутичу" місце стоянки і не давали дозволу увійти в бухту. Російські ідеологи зробили ставку на тезу, що Севастополь є і має бути виключно головною базою російського флоту, в українському Севастополі вперше з’явилися гасла, що ВМС України є окупантами "города русской славьі". Тож місцем його першої стоянки став цивільний причал морського вокзалу, а у подальшому корабель був перешвартований на визначений причал Північної сторони Севастопольської бухти.

17 грудня 1992 року поряд із "Славутичем" відшвартувався СКР-112, який повернувся до Севастополя з Одеси. На базі цих кораблів розпочалося формування 1 бригади надводних кораблів ВМС України, командиром якої став капітан 2 рангу Микола Жибарєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ