Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

44-річного львів’янина судитимуть за збут підробленої валюти

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного місцевого мешканця. Йому інкриміновано збут підробленої іноземної валюти та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 209 КК України). Про це інформує Львівська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що обвинувачений пообіцяв збути львів’янину 6 000 доларів США за ціною вдвічі нижчою за ринкову. Проте приховав той факт, що ці гроші будуть підроблені. Потерпілий, згідно з такою «угодою», надав фігуранту попередньо обумовлені кошти в розмірі понад 100 тис. грн.

Його протиправну діяльність було викрито та припинено під час передачі «клієнту» частини домовленої  фальшивої валюти.

Окрім цього, надалі чоловік легалізував частину неправомірно «зароблених» грошових коштів, купивши за них іноземну валюту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ