Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

5000 євро хабаря за видалення даних з телефону

У Львові затримано киянина - намагався дати хабар правоохоронцю за знищення доказів вчинення злочину. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України.
Фото: Офіс Генпрокурора

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру киянину. Йому інкримінують пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний дав хабар начальнику одного з управлінь Головного управління Національної поліції у Львівській області. За ці гроші чоловік хотів знищити докази у кримінальному провадженні.

Попередньо відносно нього було розпочато досудове розслідування за фактом зберігання дитячої порнографії. Заборонений контент було виявлено у його телефоні, коли він намагався перетнути державний кордон.

За 5 000 євро правоохоронець мав видалити заборонені файли з вилученого мобільного.

Після пропозиції одержання неправомірної вигоди службовець одразу ж звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів та діяв в подальшому під їх контролем.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України після надання неправомірної вигоди.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції області за оперативного супроводу Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ