Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

51-річна жінка переказала аферисту майже 13 тисяч гривень

Аферист видав себе за банківського працівника та ошукав 51-річну жінку, яка переказала йому 12 540 гривень. Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

"У Золочівський відділ поліції 15 лютого звернулася 51-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що до неї зателефонував невідомий чоловік. Представившись працівником банку, він запропонував потерпілій зменшити кредитні відсотки. Для цього їй необхідно було через термінал здійснити кілька операцій з банківською карткою. Повіривши, жінка чітко виконала настанови незнайомця і переказала йому 12 540 гривень", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Максимальне покарання, передбачене статтею, - обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці встановлюють обставини події та особу зловмисника. Проводиться досудове розслідування.

Працівники поліції ще раз попереджають: не довіряйте незнайомим людям. Якщо вам телефонують «працівники фінансових установ» та пропонують змінити пароль, розблокувати картку, збільшити терміни її дії тощо і при цьому вимагають повідомити конфіденційну інформацію, у жодному разі не надавайте її.

Коли існують певні сумніви, то особисто зверніться у найближче відділення свого банку.
.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ