Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Аби уникнути покарання львів’янин пропонував хабаря поліцейському

Як повідомили Гал-інфо 25 травня у відділі комунікації поліції Львівської області, слідчі Франківського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом пропозиції хабаря поліцейському.
Фото: поліція Львівської області

Львів’янину, який у такий спосіб намагався уникнути адміністративної відповідальності за розпивання спиртного у громадському місці, загрожує покарання - позбавлення волі на строк до чотирьох років.

24 травня близько четвертої години ночі співробітники Управління патрульної поліції Львівської області, під час патрулювання, помітили на вулиці Володимира Великого чоловіка, який розпивав алкогольні напої у громадському місті. Для встановлення особи та складання відповідних адміністративних матеріалів громадянина було доставлено у Франківський відділ поліції.

Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення 23-річний львів’янин, аби уникнути покарання, запропонував поліцейським неправомірну вигоду (хабар). Правоохоронці неодноразово попереджали його про неприпустимість таких дій, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за подібне правопорушення, проте, незважаючи на це, він наполягав на своєму. Поліцейські задокументували правопорушення та вилучили гроші.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Окрім того, на правопорушника складено адміністративний протокол за ч.1 ст.178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання - попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ