Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Американське ЦРУ запустило Telegram-канал аби вербувати росіян

Американське ЦРУ запустило Telegram-канал, щоб вербувати росіян. На каналі можна побачити двохвилинний відеоролик російською мовою, який називається “Чому я пішов на контакт із ЦРУ: моє рішення”. Також там розміщені інструкції для анонімного зв'язку з американською розвідкою.

Як повідомляє CNN, представники ЦРУ заявили, що вторгнення Росії в Україну створило історичну можливість, "щоб росіяни прийшли до них і надали інформацію, яку потребують США".

Йдеться про спробу переконати росіян, незадоволених війною в Україні та життям у Росії, поділитися інформацією.

“ЦРУ вперше опублікувало відео в Telegram, яке закінчується інструкціями, як анонімно та безпечно зв’язатися з ЦРУ. Відео також опубліковано в інших соціальних медіаплатформах, включаючи YouTube, Twitter, Instagram і Facebook”, — пише CNN.

За словами одного із чиновників, у ЦРУ сподіваються, що росіяни, які працюють у секретних сферах і мають доступ до цінної інформації, почують: “Ми розуміємо вас, можливо, краще, ніж ви думаєте”.

“Ми хотіли донести до росіян їхньою мовою, що ми знаємо, через що вони проходять”, — додав чиновник, який говорив на умовах анонімності.

Чиновник наполягав, що відео створили не для того, щоб призвести до заворушень серед прихильників президента Росії Володимира Путіна, яких все ще чимало. Скоріше, воно націлене на людей із протилежного табору і “демістифікує” процес зв'язку з ЦРУ. У ньому не згадується Путін чи навіть війна в Україні — частково тому, що це було б “зайвим”, а також тому, що відео зачіпає “позачасові” теми, які давно переконували незадоволених росіян звернутися до ЦРУ, відзначає CNN.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ