Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Загострення в АТО. Росія дала команду вбивати

Сьогодні, 18 жовтня, має відбутися засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. З цим пов’язане чергове загострення по усій лінії фронту на Донбасі. Про це в коментарі Гал-інфо заявив військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.
Фото - УНІАН.

Він нагадав, що на початку жовтня у столиці Сербії відбулися переговори спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера і помічника російського президента Владислава Суркова щодо перемир'я на Донбасі.

«На фоні чергових перемовин та зустрічі, яка вже відбулася, підконтрольні Росії бойовики вкотре демонструють войовничі наміри. Ми нині спостерігаємо загострення на всій ділянці фронту: і на Донецькому, і на Маріупольському, і на Луганському напрямках. Це показово. Це не локальна операція, а планове загострення, яке має свою мету», - наголосив Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, що внаслідок такого загострення ситуації на фронті за два дні загинуло четверо українських військових. Також зросла кількість поранених.

«Спікери Кремля вже впевнено заявили, що дотримуватимуться суто своєї концепції щодо введення миротворців на Донбас. Зокрема, вони підтвердили відмову від ідеї вводити миротворців на усій окупованій території та передачі українсько-російського кордону під їхній (миротворців) контроль.

Тут треба розуміти, що так звані армійські корпуси повністю контролюються Росією. Жоден постріл бойовиків на Донбасі не відбувається без відома Кремля. Коли ж Україна не ведеться на їхні умови, вони одразу ж починають демонструвати грубу силу. Зрозуміло, що на четвертому році війни вже нікому не потрібно захоплювати якісь нові опорні пункти, що, беручи загалом, не змінять ситуацію», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив, що за підсумками зустрічі Волкера та Суркова, судячи із заяв останнього, розглядається російський план врегулювання ситуації і введення миротворців - на умовах Росії.

«Заяви лунають, на жаль, не на нашу користь. Наші партнери кажуть про те, що пропозиції Росії варто розглянути. Росія ж, намагаючись просунути свій план, пішла на ескалацію конфлікту. Отож, тут виникають вже питання до наших партнерів. Чому США погоджуються на план Москви? Белград, у якому відбулася зустріч Волкера та Суркова,  – це підконтрольна Москві територія. Цю зустріч використала Сербія, яка офіційно заявила, що це «показник зміни та покращення зовнішньополітичної позиції Сербії».

Сурков не виїзний і фактично може проводити такі зустрічі лише в країнах третього світу. Проти Суркова застосовані персональні санкції саме з боку уряду США, то чому ж з ним проводять зустрічі, якщо йому не подають руки. Нам потрібно втрутитись у ситуацію, інакше нам нав'яжуть сценарій, який буде зовсім не на нашу користь», - підсумував Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ