Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовий медик "Бусинка"

Бойовий медик працює безпосередньо на передовій – надає домедичну допомогу пораненим, здійснює їх сортування і організовує евакуацію, а також допомагає медичним спеціалістам у щоденній діяльності.
Бойовий медик "Бусинка". Фото прес-центру ООС.

В одній із бригад Об’єднаних сил, що тримає оборону неподалік від Донецька, цю посаду займає відважна дівчина на ім’я Фаріде.

Фаріде – кримська татарка, родом з Генічеська, що на Херсонщині. Вона вважає, що свою країну має боронити кожен, незалежно від статі чи національної приналежності. У Збройних Силах дівчина вже понад три роки.

– До медичного навчального закладу, де я навчалася, одного разу прийшли представники військкомату, вони розповідали про те, що війську потрібні фахівці з медичною освітою. Ми з подружкою вирішили, що обов’язково маємо спробувати, адже розуміли, наскільки важливою є роль медика на війні, – пригадує Фаріде.

Навчання Фаріде закінчила у 2016 році, і майже одразу після випуску вона уклала контракт. Спочатку дівчина проходила службу в мінометній батареї, там, на щастя, довелося використовувати знання лише для того, щоб вилікувати нежить або ще якісь дрібниці.

– Мене часто запитують, чи не жалкую я про зроблений вибір. Я переконана, що під час служби в районі ООС отримуєш інколи небезпечний, але водночас дуже корисний досвід. Бойова робота дуже швидко вчить робити свою роботу правильно та на високому рівні. Тут по-іншому починаєш дивитися на зовнішній світ, переосмислюєш життєві цінності, – додає дівчина.

Вдома на Фаріде чекають батьки, брати та сестри. Як каже бойовий медик, спочатку рідні намагалися переконати її відмовитися від свого наміру піти на війну, але згодом зрозуміли, що саме рухає дівчиною, які у неї мотиви. Тому зараз вони хоч і дуже хвилюються, але й безмежно пишаються своєю маленькою та відважною «Бусинкою».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ