Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Аналітики ISW назвали умови для успішних контрнаступальних операцій ЗСУ

ISW продовжує оцінювати, що українські війська можуть перехопити ініціативу на полі бою та зрештою створити умови для проведення як обмежених, так і широкомасштабних контрнаступальних операцій

Експерти вважають, що у середньотерміновій та довготерміновій перспективі РФ не зможе нарощувати кількість особового складу та бойової техніки, це створить умови для наступу українських військ.

Про це повідомляє ISW.

"ISW продовжує оцінювати, що українські війська можуть перехопити ініціативу на полі бою та зрештою створити умови для проведення як обмежених, так і широкомасштабних контрнаступальних операцій за умов своєчасної та відповідної допомоги країн Заходу у галузі безпеки", - заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на інтерв'ю головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського виданню The Guardian.

На думку експертів, РФ починає відчувати дефіцит озброєнь та живої сили. Разом з допомогою західних союзників цей чинник дасть Збройним силам України змогу, з часом, здійснити успішні контрнаступальні операції.

В ISW вважають, що в середньостроковій та довгостроковій перспективі Москва не зможе нарощувати кількість особового складу та техніки для бойових дій. Країна-агресор також вичерпує свої обмежені запаси зброї часів СРСР. Поки незрозуміло, чи зможе оборонна промисловість РФ виробляти достатню кількість техніки, щоб витримати високий рівень втрат навіть при подальшій економічній мобілізації.

На думку аналітиків, керівництву РФ все ж доведеться додатково мобілізувати російську економіку та оборонну промисловість. Заяви Сирського доводять, що Сили оборони успішно захищали та звільняли територію, попри усі переваги ворога.

В ISW вважають, що Сили оборони можуть боротися за ініціативу на полі бою та, зрештою, створити умови для проведення як обмежених, так і широкомасштабних контрнаступальних операцій за умови своєчасної та належної допомоги з боку країн Заходу в галузі безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ