Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Апеляційний суд визнав катастрофу Іл-76 наслідком збройної агресії РФ

5 червня Апеляційний суд Запорізької області визнав, що десантники і екіпаж Іл-76МД в небі над Луганськом загинули ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ Російської Федерації проти України. Про це з посиланням на допис у Facebook голови Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрія Сенченка повідомила прес-служба Повітряного командування "Захід".
Апеляційний суд визнав катастрофу Іл-76 наслідком збройної агресії РФ

"Апеляційний суд Запорізької області підтримав команду "Сили права", яка разом з Тетяною Чімірковою - вдовою командира Іл-76 МД, збитого в небі над Луганськом, довела провину Російської Федерації в загибелі сорока дев‘яти членів екіпажу і десантників влітку 2014-го над Луганськом".

Зазначається, що апеляція була подана на рішення Мелітопольського суду, який відмовив у встановленні юридичного факту загибелі гвардії підполковника Олександра Бєлого внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

"Суддя проігнорувала сім позитивних рішень, раніше винесених судами в інтересах родин загиблих в цій трагедії, і десять рішень Верховного Суду по аналогічних справах", - наголосив Сенченко.

Тоді ж учасники Всеукраїнського правозахисного руху "Сила права" порадили постраждалій подавати апеляцію.

5 червня заяву повністю задовольнили

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ