Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Археологи почали дослідження тюрми Влада Дракули
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи почали дослідження тюрми Влада Дракули

Вчені вивчають замок Корвінів в Трансильванії. Він вважається місцем, де 7 років утримували в ув'язненні поваленого з престолу валаського правителя Влада Дракулу.

Замок побудували у XV столітті та його неодноразово перебудовували. Довгий час археологи не були впевнені, де саме знаходиться початковий фундамент будівлі. Досліджуючи нижні поверхи замку і землю навколо за допомогою георадара, вчені з'ясували нові подробиці про історію споруди, повідомляє gazeta.ua з посиланням на maximum.fm.

Дослідження під керівництвом Ізабель Морріс дозволило визначити, що найстаріші кам'яні укріплення заклали в XIV столітті, а в XV фортецю почали перебудовувати у замок.

У XV столітті, згідно з легендою, в замку Корвінів тримали в ув'язненні Влада Дракулу. Однак, поки археологи не виявили прихованих приміщень, які могли б бути в'язницею Дракули.

Пізніше замок Корвінів перебудовували. Вивчення і реставрація замку ускладнюється тим, що історичні карти місцевості і креслення будівлі не збереглися. Дослідження також дозволило визначити, де саме знаходяться штучні опори, на яких тримається будова, а де замок спирається на гірські породи. Це допоможе реставраторам зміцнити стіни замку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ