Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Археологи розкопали незвичайну могилу воїна
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи розкопали незвичайну могилу воїна

Археологи випадково виявили поховання воїна у містечку Чичестер, Велика Британія. Досліджували місцевість перед початком будівництва нових житлових будинків. Могилі близько 2 тис. років.
Археологи виявили зотліле поховання із мечем та керамікою. Автор: Archaeology South-East / UCL

Знахідку відносять до часів пізньої залізної доби чи раннього римського періоду. Дослідники зазначають, що людських останків усередині не було, вони розклалися з часом. Все, що залишилося, - це прямокутна темна пляма від дерев'яного ліжка чи настилу, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на HB Techno.

У могилі виявили збережені глиняні посудини та металеві елементи, призначення яких поки що невідомо. Найцікавішою знахідкою є залізний меч у піхвах. Їх прикрашали кріплення з мідного сплаву, що свого часу яскраво виділялися. Такі знахідки зустрічаються вкрай рідко.

"У цілому було багато дискусій про те, хто міг бути похований в традиції воїна. Чи справді він був воїном або просто похований з атрибутами одного з них? Предмети, виявлені в могилі, дають можливість припустити, що чоловік був важливою людиною", - зазначив археолог Джим Стівенсон.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Польщі знайшли "будинок смерті" вікінгів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ