Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Археологи знайшли скелет дитини з ножем у черепі
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи знайшли скелет дитини з ножем у черепі

Мексиканські археологи в ацтекському місті Тлателолько виявили 36 поховань.
У Мексиці розкопали давнє місто. Фото: Instituto Nacional de Antropologia e Historia

Шість тіл помістили в кулясті глечики місцевого виробництва, пише gazeta.ua. Рештки маленької дитини з обсидіановим ножем у черепі поклали під тарілку, повідомляє національний інститут антропології та історії Мексики.

Під час розкопок житлового району й ремісничої майстерні вчені знайшли 112 видів кераміки й понад 200 жіночих статуеток. Знахідки підтверджують, що через кілька років після іспанського завоювання вцілілі групи корінного населення повернулися у свої давні поселення. Вони продовжили проводити релігійні церемонії.

У південній частині житлового району археологи виявили ритуальний сектор. Його архітектура дала змогу зробити висновок про повторне заселення.

Археологи знайшли дві антропоморфні скульптури заввишки 40 см і 35 см. Поруч із ними були сліди підношень. Фігурки зображують сидячих людей. Одна була виготовлена ​​з базальту і на ній збереглися залишки синього пігменту в зоні волосся та чорно-синього на щоках. Другу вирізали з каменю вулканічного походження зі слідами червоного й чорного пігментів в області очей. Зараз важко інтерпретувати ці скульптури. Вони могли мати значення в рамках релігійного й культурного опору колонізаторам.

У майстерні виявили велику кількість сірого, золотистого й зеленого обсидіану.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ