Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Армія дронів передала на фронт 840 безпілотників

У складі ЗСУ створено перші у світі ударні роти БПЛА Армії дронів

Фото: Depositphotos

У новій партії безпілотників від Армії дронів — 840 розвідувальних та ударних «пташок», які придбали за кошти держбюджету. Завдяки дронам військові проводитимуть ефективну розвідку, коригуватимуть артилерію та знешкоджуватимуть ворога.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

«У звітах ударних рот БПЛА ми бачимо, наскільки ефективні дрони в обороні та знищенні техніки. Майже щотижня Армія дронів передає тисячні партії безпілотників на фронт, щоб військові могли результативно проводити спецоперації. Цього разу відправляємо 500 Мавіків, 300 FPV-дронів Phoenix та 40 ударних коптерів Vampire. Безпілотники дадуть змогу проводити розвідку, відстежувати та уражати ворожі позиції», — зазначив Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

DJI Mavic 3Е — розвідувальні дрони, які можуть залітати в тил противника й фіксувати переміщення ворога, військову техніку та склади. Вони допомагають коригувати артилерію по позиціях росіян, а камера із зумом якісно та швидко фіксує позиції, тому не потрапляють під приціл окупантів.

Phoenix 03 Heavy UCAV — українські FPV-дрони здатні працювати як удень, так і вночі. Вони уражають пункти спостереження, влучають у бліндажі та атакують бронетехніку. Vampire — ударні коптери з тепловізором, які можуть літати на висоті до 400 м. Дрон можна використовувати з різними боєприпасами проти особового складу, броньованої техніки, складів тощо.

«На відміну від ворога, ми цінуємо життя кожного українського захисника. І розуміємо, що на найнебезпечніших ділянках фронту насамперед повинні працювати технології. Чим більше дронів на передовій, тим ефективніше наші військові дають відсіч російським окупантам. Кожен безпілотник — і розвідувальний, і ударний — знаходить своє застосування на полі бою. Тож продовжуємо підтримувати Збройні сили України», — підкреслив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Нагадаємо: у складі ЗСУ створено перші у світі ударні роти БПЛА Армії дронів. Вони працюють за новою доктриною застосування безпілотників та показують ефективні результати на фронті. Лише минулого тижня підрозділи уразили 428 одиниць ворожої техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ