Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Банда на Волині видурювала гроші за повернення бійців із «полону»

У ході обшуків вилучено сім тисяч доларів США, боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи
фото пресслужби Волинської прокуратури

На Волині повідомлено про підозру членам організованої групи, які видурювали кошти за повернення полонених на Батьківщину.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Камінь-Каширської окружної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою шахрайств (ч.ч.2,4 ст. 190 КК України).

Окрім того, одного з них підозрюють ще і у незаконному поводженні з бойовими припасами (ч.1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, двоє засуджених, які відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії №42, разом зі спільником з волі налагодили злочинну схему видурювання коштів у громадян, родичі яких – військовослужбовці ЗСУ – перебувають у ворожому полоні чи зникли безвісти.

Ошуканці, які з соцмереж дізнавалися про безвісно зниклих та полонених, називалися військовослужбовцями збройних сил рф чи пвк «вагнер» і обіцяли за чималу грошову винагороду (до 120 тисяч гривень) повернути їх на Батьківщину.

У ході обшуків вилучено сім тисяч доларів США, боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою члену організованої групи, 28-річному жителю селища Локачі, який до викриття перебував на волі та зберігав удома боєприпаси.

Викрито громадян за оперативного супроводу працівників УСБУ у Волинській області, УСР в області ДСР Національної поліції України та працівників ДУ «Маневицька виправна колонія (№42)».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ