Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовика ОРДЛО із Прикарпаття засудили до 15 років ув'язнення

За матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засудили бойовика угруповань ОРДЛО, який родом з Івано-Франківщини.
фото - пресслужба СБУ

Про це інформує пресслужба СБУ.

Повідомляється, що уродженець та житель міста Калуш Івано-Франківської області Федір Галецький прибув на тимчасово окуповану територію Донеччини у серпні 2014 року.

У місті Горлівка приєднався до незаконних збройних формувань так званої "ДНР", підпорядкованих південному військовому округу збройних сил російської федерації.

Служив радіотелефоністом у складі 2-ї мотострілецької роти 1-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу т. зв. "ДНР". 

Брав участь у збройному протистоянні підрозділам Збройних сил України поблизу населеного пункту Озерянівка Донецької області. У боях проти підрозділів сил АТО поблизу Вуглегірська був поранений. У лютому-березні 2015 року лікувався в медичному закладі у Донецьку. 

У цей період разом з російськими пропагандистами записав відеоролик, де озвучив брехливі кремлівські наративи. "Сенсаційний" сюжет за участі "ополченця з Івано-Франківська" був широко розтиражований проросійськими каналами в Youtube. 

На відео злочинець стверджував, що російських регулярних військ на території Донецької області немає. Безсоромно заявляв, що нібито українських бійців "під дулами автоматів" змушує воювати Правий сектор тощо.  

Слідчі СБУ зібрали всі необхідні докази та виконали передбачені законодавством процедури, необхідні для заочного засудження. Досудове розслідування завершили у 2016 році. Івано-Франківська обласна прокуратура передала обвинувальний акт до суду. 

14 квітня Івано-Франківський міський суд визнав чоловіка винним в участі у терористичній організації та сприянні її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі. Строк ув’язнення обчислюватиметься з моменту затримання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ