Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовику "ДНР" присудили довічне ув'язнення за обстріл автобуса під Волновахою

Куйбишевський районний суд Запорізької області виніс вирок у справі про обстріл автобуса під Волновахою Донецької області в січні 2015 року, внаслідок якого загинули понад 10 осіб.
фото - АрміяІнформ

Про це стало відомо з опублікованого рішення суду.

Бойовику заочно призначено покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Повідомляється, що на суді було встановлено, що громадянин Ш. у квітні 2014 року вступив до терористичної організації "Донецька народна республіка" і до травня 2015 року командував батальйоном бригади "Оплот". Він брав участь у бойових діях проти українських військових підрозділів.

Крім того, підозрюваний 13 січня 2015 року керував обстрілом з реактивних систем залпового вогню по блокпосту біля міста Волноваха Донецької області, коли на ньому були цивільні. Внаслідок потрапляння в автобус Златоустівка - Донецьк 12 людей загинули і ще 19 були поранені.

Також вироком з нього стягнули понад 3 млн гривень матеріальної та моральної шкоди.

Генеральна прокуратура України визнала подію терактом, який, за даними слідства, вчинили терористи з так званого дивізіону “Ангели пекла” 5-ї мотострілецької бригади “ДНР” під керівництвом куратора бригади, полковника збройних сил Росії Анатолія Синельникова.

Безпосередньо пуском ракет керував так званий комендант Докучаєвська, колишній військовий ЗСУ Юрій Шпаков. Усього окупанти випустили з “Граду” 88 некерованих снарядів у бік КПП. Обстріл вели з північно-східних околиць окупованого Докучаєвська, не менше ніж із трьох установок. Це підтвердили експерти організації Human Rights Watch, що вивчили місце трагедії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ