Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики обстріляли цивільні будинки у Зайцевому

Сьогодні українська сторона СЦКК зафіксувала та задокументовані чергові факти обстрілів бойовиками російсько-окупаційних військ об’єктів цивільної інфраструктури населеного пункту Зайцеве, - прес-центр штабу АТО.

"Результатами фотофіксації, встановлено, що вогонь по мирним мешканцям Зайцевого вівся артилерійськими системами калібру 152 мм з населеного пункту Горлівка. 

Обстріл стався після першої години ночі. Повністю знищено житловий будинок та господарська будівля по вулиці Вернадського 32, пошкоджені господарчі будівлі, присадибні ділянки та огорожі по вулицях Журавського та Мануільського. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про зазначене поінформовано СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

По завершенню процедури фото фіксації у Зайцевому, група фахівців була обстріляна бойовиками російсько-окупаційних військ зі стрілецької зброї. Ніхто з групи спостерігачів української сторони СЦКК не постраждав. 

Українська сторона СЦКК наголошує, що обстріли мирних громадян Донбасу є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права та прямою загрозою життю цивільного населення. Українська сторона СЦКК розцінює такі дії як цілеспрямовані кроки з дестабілізації ситуації на підконтрольних Уряду України територіях та небажання виконувати взяті зобов’язання по припиненню вогню та зниженню напруги вздовж лінії розмежування сторін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ