Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики обстрілюють сили ЗСУ із житлових кварталів, - штаб ООС

15 червня російсько-окупаційні війська 15 разів порушували режим припинення вогню, з яких 7 разів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, - повідомив штаб ООС.

"На Донеччині противник продовжує здійснювати провокаційні обстріли наших позицій із житлових кварталів, прикриваючись мирним населенням. Тричі відкривався вогонь по Водяному зі 120-мм мінометів, стільки ж обстрілів було здійснено по захисникам Богданівки з використанням мінометів різного калібру. Об'єднані сили відкривали зосереджений вогонь у відповідь з дозволеного озброєння та успішно подавляли вогневі точки противника.

Темної пори доби, під прикриттям вогню гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, диверсійні групи противника намагалися обійти з флангів позиції захисників Авдіївки. Вчасно відкритий вогонь у відповідь змусив бойовиків відмовитися від своїх намірів та відступити.

Протягом доби відмічаються активні дії противника на Маріупольському напрямку. По захисникам Лебединського противник відкривав вогонь зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів. Також по Талаківці та Водяному окупант вів обстріл з важкого озброєння. Більшість обстрілів відкривалася з Саханки та сусідніх населених пунктів, які перебувають під тимчасовим контролем ворога", - йдеться у повідомленні.

Об’єднані сили наголошують, що підрозділи Збройних сил не відкривають та не ведуть обстріли житлових кварталів з мирними мешканцями.

В ході бойових дій поточної доби втрат серед українських захисників немає. Втрати противника уточнюються

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ