Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Британська розвідка пояснила схему поширення дезінформації росією

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну РФ систематично використовує інформаційні операції як основний елемент своєї стратегії.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

За даними британських розвідників, росія культивує численні канали та проксі-сервери для поширення дезінформації: навмисного створення та поширення неправдивої або підтасованої інформації.

“Одним із компонентів російської дезінформації є "відмивання наративів", коли Росія просуває інформацію від проксі-серверів або неперевірених джерел у соціальних мережах, яка потім проникає в більш мейнстрімні або державні ЗМІ”, — йдеться у звіті британської розвідки.

Це має на меті приховати джерело інформації, щоб російській державі було легше дистанціюватися від повідомлення. Потім вона просуває дезінформаційні фрагменти повідомлення, маскуючи при цьому свої корисливі інтереси.

“Російські державні суб'єкти представляють маніпульовані наративи як організовано, так і кон'юнктурно. Їхні поточні пріоритети майже напевно включають дискредитацію українського уряду та зменшення міжнародної підтримки України”, — наголошують британські розвідники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ