Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Чиновниця завдала одній з сільрад Львівщини збитків на 220 тисяч гривень

На Львівщині судитимуть державну реєстраторку, обвинувачену у зловживанні повноваженнями. Про це повідомляє Поліція Львівської області.
Фото Поліція

Внаслідок незаконної діяльності чиновниці одній з сільських рад на Львівщині було завдано збитків на загальну суму майже 220 тисяч гривень.

Зловмисницю, жительку міста Золочів віком 31 рік, державну реєстраторку однієї із міських рад на Львівщині, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими відділення поліції №2 Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Пустомитівської окружної прокуратури.

З метою одержання неправомірної вигоди чиновниця втрутилась в роботу автоматизованої системи Державного реєстру прав, внесла несанкціоновані зміни та надалі провела державну реєстрацію прав власності на житлові приміщення без отримання відомостей про прийняття цих об’єктів нерухомого майна в експлуатацію, їх технічної інвентаризації та присвоєння їм адрес.

Також вона внесла до Державного реєстру прав записи про погашення права власності громадян на нерухоме майно та про поділ будинків без відповідних договорів або рішень суду.

У такий спосіб державна реєстраторка внесла до Державного реєстру прав несанкціоновані зміни щодо одинадцяти об’єктів нерухомої власності, розташованих в одному з сіл на Львівщині, завдавши сільській раді збитків на загальну суму близько 220 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченій - позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ