Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР: екскомандири «Беркуту» намагались знищити докази розстрілу на Майдані

З цієї зброї спецпризначенці 20 лютого 2014 року у Києві вбили 48 та поранили 90 учасників акцій протесту
фото ВВС

Фото: Depositphotos

ДБР повідомило нові підозри екскомандирам спецпідрозділу міліції "Беркут", які намагались знищити докази вбивств учасників Революції гідності.

Про це у фейсбуці повідомила пресслужба ДБР.

Працівники ДБР повідомили про підозру колишнім командирам спецпідрозділу "Беркут", що намагались знищити зброю, з якої їхні підлеглі вбили учасників Революції гідності.

З цієї зброї спецпризначенці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві вбили 48 та поранили 90 учасників акцій протесту.

Колишні командир полку та командир роти ПМОП "Беркут", підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві, організували перевезення зброї з території місця дислокації ПМОП "Беркут" і незаконно знищили табельну вогнепальну зброю у різних місцях Києва.

Вони розрізали її на частини абразивним матеріалом та видалили механічним способом маркування серійних номерів. Після цього залишки зброї скинули у притоці Дніпра – річці Віта та закопали на березі.

Зокрема, були знищені 24 автомати 7,62 мм АКМС, одна снайперська гвинтівка Драгунова, три рушниці 12 мм "Форт-500" і рушниця "Форт-12" калібром 9 мм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ