Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР затримало двох митників та одного прикордонника на хабарництві

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали двох працівників Державної фіскальної служби України та одного працівника Державної прикордонної служби України під час отримання ними неправомірної вигоди.

За попередньою інформацією: перебуваючи у змові, посадовці  налагодили механізм систематичного отримання неправомірної вигоди. За гроші вони забезпечували безперешкодне ввезення товарів на територію України.

Відбулося затримання посадовців у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ними чергової частини неправомірної вигоди в сумі 1800 гривень.

Наразі затриманим повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання відносно них запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Закарпатської області. Оперативний супровід –  Управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Санкція статті: у разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ