Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: День в історії - три роки тому Україна офіційно отримала томос
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

День в історії - три роки тому Україна офіційно отримала томос

6 січня 2019 року патріарх Варфоломій І вручив томос про автокефалію Православної Церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.
Церемонія підписання Томосу

Про це повідомляє Укрінформ.

Відповідна церемонія відбулася у Патріаршому храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату у Стамбулі.

4 січня 2019 року до Константинополя (Стамбул, Туреччина) було привезено підготовлений до підписання Томос про надання автокефалії Православній церкві України, виконаний на пергаменті у стародавньому стилі ієромонахом Лукою, відомим на весь світ іконописцем і каліграфом. Томос – церковний канонічний документ, указ, декрет.

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав цей історичний документ. «Побожний український народ чекав цього благословенного дня цілих сім століть», – заявив він після підписання.

6 січня 2019 року Вселенський патріарх офіційно вручив предстоятелю Православної церкви України Митрополиту Епіфанію Томос про автокефалію української церкви, а також того дня вперше відбулося євхаристійне співслужіння двох предстоятелів та ієрархів і духовенства обох Церков.

У надвечір'я Різдва Томос привезли до Києва, і він був представлений на різдвяній літургії в Софійському соборі. 8 січня документ повернули в Стамбул для його підписання членами Синоду Вселенського патріархату. 9 січня 2019 року на Томосі поставили свої підписи всі 12 членів Синоду Вселенського патріархату, чим було формально завершено процес оформлення документа про здобуття автокефалії помісною Українською православною церквою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ